17.6.2021

”Täällä on rauhallista asua ja olla”

Tapani ja Anna-Reeta Mikkonen asuvat Utajärvellä Inveran rakentamassa rivitaloasunnossa. Eläkkeellä oleva pariskunta muutti aiemmasta omakotitalostaan lähemmäs keskustaa ja palveluita. Inveran toiminnan Tapani ja Anna-Reeta kokevat luotettavaksi sekä hyväksi.

Tapanin ja Anna-Reetan lisäksi asuu rivitalokolmiossa myös meidän kehitysvammainen tyttärensä Eeva-Maija. Tapani toimii taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana.

– Meillä oli vanha omakotitalo noin neljän kilometrin päässä kylältä. Talo ja piha olivat isoja. Lisäksi meillä oli myös puolitoista hehtaaria vuokraviljelyksessä olevaa peltoa. Koimme, että siellä on tämän ikäluokan ihmisille vähän turhan paljon töitä, Tapani kertoo.

– Ajattelimme, että olemme jo sen ikäisiä ihmisiä, että meidän on aika päästä kävelemään valmiiksi aurattuja teitä ja nauttia vapaa-ajasta, hän lisää.

”Invera on toiminut meidän mielestänne oikein hyvin ja luotettavasti”

Tapanin, Anna-Reetan ja Eeva-Maijan asunto on 75-neliöinen kolmio, jossa on kaksi makuuhuonetta, tupakeittiö sekä hyvät sauna- ja pesuhuonetilat. Invera oli pariskunnalle ennestään tuttu toimija. He olivat seuranneet utajärveläisen yrityksen toimintaa aivan sen alkumetreiltä saakka.

– Invera on toiminut meidän mielestämme oikein hyvin ja luotettavasti. Aikataulut ovat pitäneet. Kun tässä on käynyt rakentamisen ammattilaisia, niin he ovat katsoneet ja todenneet, että työn jälki on parempaa kuin mitä se yleisesti on, Tapani sanoo.

– Täällä on rauhallista asua ja olla, vaikka keskusta on lähellä. Asuminen turvallista, eikä täällä oikeastaan ole sellaisia tekijöitä, joista pitäisi olla huolissaan tai valittaa, hän kuvailee.

Naapureista uusia ystäviä

Kaikki tarvittavat palvelut ovat lyhyen matkan päässä, eikä perhe koe tarvitsevansa autoa oikeastaan mihinkään. Omakotitaloon verrattuna myös siivottavaa on vähemmän. Yksi hyvä asia on edellä mainittujen asioiden lisäksi se, että taloyhtiön asukkaista on muodostunut toisiaan auttava yhteisö.

– Olemme saaneet uusia ystäviä. Meillä on ihan loistavat naapurit, ja naapuruston välit ovat loistavassa kunnossa, Tapani hymyilee.

Ihmiset tuntevat toisensa hyvin ja tervehtivät toisiaan. Keskustelemme arkipäivän asioista ja pidämme huolta toisistamme, Tapani kiteyttää.

Lisätietoja

Antti Vääräniemi
Invera Kodit
Toimitusjohtaja ja myynti


040 1424 146