17.6.2021

Invera vakuutti osaamisellaan pihaprojektin alusta alkaen

Asunto Oy Haulitien rivitalot toteutti laajamittaisen piharemontin, jossa taloyhtiön piha-alueet uusittiin istutuksia ja asfaltointia myöten. Projektista vastasi asunto- ja maarakennuspalveluihin erikoistunut Invera. Projektin sujuvuus saa kiitosta niin isännöitsijältä kuin taloyhtiön hallituksen puheenjohtajaltakin.

Haulitien rivitalot on Oulun Kaukovainion ensimmäisiä rivitaloja. Asukkaat ovat huolehtineet taloyhtiöstä ja halunneet kunnioittaa rakennusajan tyyliä vuosien saatossa. Talon piha oli säilynyt alkuperäisenä näihin päiviin saakka ja kaipasi nyt kunnostusta. 

– Talon on suunnitellut arkkitehti Risto Harju ja tätä pidetään arkkitehtonisesti hyvänä ja tyylikkäänä. Pihakokonaisuus alkoi kuitenkin ikääntyä. Maaperä on routinut, jonka myötä asfaltti alkoi olla huonossa kunnossa. Myös valaistus ja sadevesiviemäröinti vaativat nykyaikaistusta, kertoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Eero Hyytinen piharemontin taustoista.

Invera nosti tärkeät asiat esiin jo neuvotteluissa

Taloyhtiö kilpailutti urakan ja valikoi hinnan perusteella muutamia vaihtoehtoja urakkaneuvotteluun. Tarjouskilpailuun Invera päätyi taloyhtiön isännöitsijän ennakkotietojen pohjalta. Urakkaneuvotteluissa yritys herätti luottamusta nostamalla tärkeät asiat esiin oma-aloitteisesti.

– Olimme kuulleet Inverasta hyvää etukäteen pihaurakoihin liittyen. He tarjosivat palveluaan tarjouspyyntökierroksen kautta ja pääsivät kilpailukykyisen hintansa puolesta mukaan urakkaneuvotteluun taloyhtiön kanssa, taloyhtiötä isännöivä Isännöintipalvelu E. Suomelan Jussi Suomela kertoo. 

– Urakkaneuvottelun loppusuoralla oli mukana kaksi hinnaltaan todella tasaväkistä yritystä. Haastattelimme ensin toisen yrityksen edustajaa ja kysyimme asioista, jotka olivat mielestämme tärkeitä. Kun tuli Inveran edustajan vuoro, hän kertoi meille näistä asioista kysymättä. Se osoitti, että hän oli hyvin valmistautunut ja osasi asettua tilaajan asemaan, Hyytinen toteaa. 

Aktiivinen tiedottaminen saa kiitosta

Sekä isännöitsijä että taloyhtiön väki ovat tyytyväisiä kuluneeseen projektiin. Erityisen positiivisena mieleen jäi Inveran aktiivinen tiedottaminen, jonka ansiosta kaikki osapuolet tiesivät koko ajan, missä projektin osalta mennään. 

– Invera lupasi jo projektin alkuvaiheessa, että he panostavat tiedottamiseen. Sellainen kuva meille jäi, että he myöskin sitä tekivät. Mieleenpainuvaa oli myös se, että he reagoivat toiveisiimme nopeasti, ja kysymyksiin saatiin ratkaisut nopeasti, Hyytinen kehuu.

– Tietoa sai myös suoraan työmaalta. Isännöitsijähän tulee yleensä pyytämättä ja yllättäen työmaalle, mutta silloinkin, kun työnjohtoa ei ollut paikalla, tulivat työntekijät heti kertomaan, missä mennään ja mikä vaihe on menossa. Se oli todella positiivinen asia, Suomela lisää. 

”Saimme todennäköisesti vuosikymmeniä kestävän pihan ja asfaltin”

Suuren projektin lopullinen kesto oli noin kaksi ja puoli kuukautta. Taloyhtiö sai paitsi uuden pihan ja asfaltin istutuksineen, myös kirkkaammat valot ja nykyaikaisen sadevesijärjestelmän. Projektin kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä lopputulokseen.

– Konkreettinen hyöty on tietenkin se, että saimme todennäköisesti vuosikymmeniä kestävän pihan ja asfaltin. Samalla saimme myös kirkkaan ja turvallisuutta lisäävän valaistuksen, Hyytinen toteaa.

 

Lisätietoja

Mikael Vääräniemi
Invera Pihasaneeraukset
Toimialajohtaja, myynti ja tarjouslaskenta


050 413 8519